我对着你笑哈哈
Wǒ duì zhe nǐ xiào hā hā
Smiling, I look at you

Lin Kong

Lin Kong BBA is de oprichtster en trainer van muziekspel in het Mandarijn Chinees. Ze is in China geboren en woont sinds 1997 in Nederland. Ze heeft de opleiding Trade Management gericht op Azië afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens haar studie heeft ze in Beijing Mandarijn gestudeerd. Na haar afstuderen heeft ze bij verschillende Nederlandse bedrijven gewerkt als office manager, customer service manager en inkoopster. Tijdens haar werkzaamheden kon ze haar kennis over Mandarijnse taal goed gebruiken. Ze was office manager in Xiamen, China en als inkoopster in Nederland communiceerde ze dagelijks met Chinese leveranciers. 

De overstap naar muziekspel in het Mandarijn Chinees is geïnspireerd door haar dochter Lina (2016). Lin was op zoek naar Mandarijnse les voor haar dochter. Helaas is de startleeftijd voor de Chinese school 4 jaar. Hierdoor is Lin zelf gestart met muziekspel in het Mandarijn Chinees. Lin merkte op dat haar man na een tijdje ook aardig Mandarijnse liedjes zingt. Aanvankelijk kende hij nauwelijks Mandarijn. Lina en Lin zingen de hele dag door Nederlandse en Mandarijnse liedjes, tijdens handen wassen,  fietsen, wandelen etc. Ze hebben een hoop plezier samen. 

 Omdat muziekspel in het Mandarijn Chinees effectief is gebleken organiseerde Lin sessies voor vrienden en familie. Na enthousiaste reacties organiseert Lin nu Muziekspel voor alle geïnteresseerden.

Close Menu